Excel’de Hata Mesajları


  1. ##### hatası = Aslanda bir hata değildir. Veriyi görüntülemek için sütun yeterli geniş değildir demektir. Hücre sonu genişletilerek yada çift tıklatılarak genişletilebilir.
  2. #BÖL/0! hatası = Bir formül 0’a (sıfır) bölerse, ortaya çıkar.
  3. #YOK hatası = #YOK hata değeri, bir değer, bir işlevde veya formülde kullanılamıyorsa, ortaya çıkar. Olası nedenleri YATAYARA, ARA, KAÇINCI veya DİKEYARA vb. formüllerinin istenilen kritere göre sonuç bulamadığını gösterir.
  4. #AD? hatası = #AD? hata değeri, Microsoft Excel bir formüldeki metni tanımadığı zaman ortaya çıkar.
  5. #BOŞ! hatası = #BOŞ! hata değeri, kesişmeyen iki alanın bir kesişimini belirttiğiniz zaman ortaya çıkar.
  6. #SAYI! hatası = #SAYI! hata değeri, bir formüldeki veya işlevdeki bir sayıyla ilgili bir sorun ortaya çıktığında oluşur.
  7. #BAŞV! hatası = #BAŞV! hata değeri, bir hücre başvurusu geçerli olmadığı zaman ortaya çıkar. Başka formüllerin başvurduğu hücreleri silme veya taşınan hücreleri, başka formüller tarafından başvurulan hücrelerin üstüne yapıştırma durumlarında ortaya çıkar.
  8. #DEĞER! hatası = #DEĞER! hatası, yanlış tür bir bağımsız değişken veya işlenen kullandığında veya Formül Otomatik Düzelt özelliği formülü düzelitemediğinde ortaya çıkar. DOĞRU veya YANLIŞ gibi mantıksal bir değer gerektirdiğinde metin girme durumlarında ortaya çıkar.

Yorum bırakın